REM Automatisering (1985, Amsterdam) is code beheerder. De beheerder onderhoudt, coördineert en borgt het product binnen het ecosysteem rondom de community. Support en hosting wordt gewoon met SLA's geleverd.
De nieuwe weg. Open Source staat concreet in moderne beleidsregels en wetgeving. En terecht. Whitepaper lezen?
Je bent en blijft eigenaar van jouw data, zelfs wanneer deze toegankelijk zijn voor anderen. Er bestaan tegelijkertijd veilige manieren om bepaalde data af te schermen.
De code beheerder zoekt niet naar snel geld of overname, maar naar duurzame relaties en continuiteit.
Samenwerken is zakelijk optimaal en maatschappelijk gewenst. Een essentiële voorwaarde hiervoor is vertrouwen.
De eerste voorwaarde voor vertrouwen, is realiteitszin met een vleugje gezond verstand en een goeie dosis eerlijkheid.
De EUPL geeft het recht om de broncode te lezen, aan te passen en te verspreiden. De autonomie van het product is gegarandeerd. Om niemand uit te sluiten is het óók beschikbaar als GPL of proprietary.
De broncode is openbaar (en wordt bekeken). Veiligheidsproblemen worden ontdekt, opgelost en belangrijker: voorkomen. Het doel van open source!
Digitale weerbaarheid bij medewerkers verhoog je met kennis en betrokkenheid. Onderdeel zijn van de oplossing ís de oplossing.
Is 100% afhankelijkheid van je leverancier uit te leggen? Dat die leverancier beschikt over de rechten en jij niet? Dit risico is niet denkbeeldig.
Open source doorbreekt het monopolie van kennis en kunde. Wij stimuleren deelname, zo maken overheidsmedewerkers zich de digitale materie eigen.
Sommige uitdagingen vereisen actieve participatie van betrokken partijen. REM organiseert deze samenwerking direct rond de bron.
De broncode downloaden kan! Tegelijk is OpenWave een complexe, multi-user werkomgeving, waarin een DSO-koppeling nodig is. Wij werken momenteel aan een plug & play implementatie, maar hier zijn we nog niet. Neem contact op om te peilen wat de mogelijkheden zijn.
Co-financiering. De TCO van OpenWave valt vaak lager uit dan bij klassieke, gesloten systemen. Géén licentiekosten. Hoe dan wel? Stel de vraag.
De nieuwe weg is verrassend eenvoudig. Proeven kan met een pilot en een kennismaking. Of verken tijdig de inkoop- en aanbestedings mogelijkheden en gevolgen.