Wensen en ontwikkelpunten worden tijdens het maandelijks functioneel beheer overleg besproken en uitgewerkt. De community draagt onderwerpen aan, functioneel beheerders werken deze samen met de code beheerders uit tot een opdracht en dienen deze, soms via het Roadmap overleg, vervolgens in.
De doorontwikkeling van OpenWave wordt ééns in de drie maanden door informatiemanagers besproken en afgestemd, tijdens het Roadmap overleg. Deze bijeenkomst richt zich op grotere veranderingen, die vaak samenhangen met wettelijke verplichtingen en landelijke ontwikkelingen.
Toekomstvisie, uniformering van datamodellen en het bundelen van directionele krachten. Directies van omgevingsdiensten en gemeenten werken nauw samen om deze belangrijke onderwerpen regelmatig onder de loep te nemen.
Een groeiende groep leveranciers levert diensten in het zogenoemde ecosysteem van opensourcewerken. Dit zorgt voor kwaliteit, diversiteit en robuustheid. De code beheerder is de host en moderator.
Vanuit de voorgenoemde overleggen worden regelmatig projectmatige werkgroepen gevormd rond een specifiek onderwerp. Dit zijn vaak multidiciplinaire teams die bestaan uit een combinatie van specialisten, technici, ontwerpers.
bron: www.opensource.pleio.nl
Joost Beeker (Omgevingsdienst Regio Arnhem), Alex Deijle (Omgevingsdienst IJmond) en Miranda Mol (Not Just Anybody) aan het woord.
Functioneel beheerders, informatiemanagers en key-users kunnen hier terecht voor vraag en antwoord. Omgevingsdiensten komen zo in contact met elkaar om co-creatie een werkelijkheid te maken. Daarnaast organiseert de Community jaarlijks een bijeenkomst bij een roulerende omgevingsdienst. Tijdens het Community event worden alle bovengenoemde onderwerpen uitgebreid besproken.